Συμμετοχή του Δημόσιου ΙΕΚ Κομοτηνής στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο:

 «3rd ICOHEMA 2022 “Current trends in Strategic Health Management, Leadership and Business Intelligence”, Thessaloniki, 18-20 March 2022»

 

Ιδιαίτερα καρποφόρo από το πρώτο μόλις εξάμηνο κατάρτισης αποδείχθηκε το μνημόνιο συνεργασίας του Δημόσιου ΙΕΚ Κομοτηνής με το Τμήμα Διοίκησης, Οργανισμών Μάρκετινγκ και Τουρισμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας, που συνυπογράφτηκε με πρωτοβουλία της παρούσας Διεύθυνσης και συνδέεται με την πρόθεση της Διευθύντριας  του, κας Αιμιλίας Καζάκου, να αποτελέσουν οι καταρτιζόμενοι του Δημόσιου ΙΕΚ Κομοτηνής ενεργά μέλη σε διεθνή συνεδρία, προκειμένου να προωθηθεί η εξωστρέφεια του ΔΙΕΚ και να βρεθούν οι καταρτιζόμενοι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της επιστημονικής κοινότητας. Πέρα των εκπαιδευτικών διαλέξεων - επισκέψεων που έχουν πραγματοποιηθεί και θα επακολουθήσουν  από μέλη του Τμήματος. του ΔΙ.ΠΑ.Ε, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά με επιτυχία το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 τρείς εξαίρετες επιστημονικές εργασίες στο διαδικτυακό Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, 3 rd ICOHEMA 2022, μεταξύ άλλων σημαντικών επιστημονικών ερευνών, από διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο της υγείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ειδικότερα οι καταρτιζόμενοι/ες της ειδικότητας ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Δ’ εξαμήνου:

 • Νερατζάκη Γερακίνα που επιμελήθηκε και παρουσίασε την επιστημονική εργασία: «The health system of Italy compared to Greek system», με τη συμμετοχή και τη βοήθεια των συσπουδαστών της Κυριζόπουλο Αντώνιο και Αγιατζίδου Δημήτρα
 • Θάνου Φωτεινή που επιμελήθηκε και παρουσίασε την επιστημονική εργασία: «The effects of the COVID-19 pandemic on the Greek economy» και
 • Βουτσά Ιωάννα με την επιστημονική εργασία με τίτλο: «Health policy in Sweden: dealing with COVID-19»

αξιολογήθηκαν από την επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου και έλαβαν εξαιρετικά σχόλια καθώς και Βεβαίωση Παρουσίασης, ενισχύοντας το βιογραφικό τους σημείωμα. Πρόκειται για μία πρωτοπόρα δράση στο πνεύμα της επί της ουσίας αναβάθμισης των Δημοσίων ΙΕΚ και ειδικότερα του Δημόσιου ΙΕΚ Κομοτηνής που δεν θα ήταν εφικτή βέβαια χωρίς την συνδρομή των υπευθύνων εκπαιδευτών για την καθοδήγηση του έργου των σπουδαστών μας. Αξιόλογοι εκπαιδευτές- συνεργάτες του Δημόσιου ΙΕΚ Κομοτηνής όπως ο κος Καρίπογλου Γεώργιος, ο οποίος πίστεψε στο νέο αυτό εγχείρημα του ΔΙΕΚ Κομοτηνής και υποστήριξε τους σπουδαστές μας, ώστε να πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία, αποκομίζοντας εξαιρετικά σχόλια.

«Να τονίσουμε δε, ότι η οργάνωση και πραγματοποίηση δράσεων με μαθητοκεντρικό χαρακτήρα και η ανάδειξη του σπουδαστικού τίτλου σε πλέον αξιόπιστο εργαλείο γνώσης για τη σύγχρονη αγορά εργασίας είναι ο βασικός στόχος της Διεύθυνσης του ΔΙΕΚ Κομοτηνής και ο κύριος προσανατολισμός του!»

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους/ες τους/τις καταρτιζόμενους/ες της ειδικότητας ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ του Δ’ Εξαμήνου και στον αξιόλογο Συνεργάτη - Εκπαιδευτή του ΔΙΕΚ Κομοτηνής,  κο Καρίπογλου Γεώργιο.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, το Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού και ειδικότερα το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας & Πρόνοιας για τη σημαντική ευκαιρία και δυνατότητα που παρείχαν στους σπουδαστές μας.

                                            ….Εν αναμονή των δημοσιεύσεων στα πρακτικά του συνεδρίου!!!

Φωτογραφικό υλικό από τις παρουσιάσεις βρίσκεται ΕΔΩ

 

 

Ενημερώνουμε, τους/τις καταρτιζόμενους/μενες και τους/τις εκπαιδευτές/τριες του ΔΙΕΚ Κομοτηνής οτι:

Το νέο εξάμηνο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 21/2/2022 στις 15:00.

 Στο Πρόγραμμα Τρέχουσας εβδομάδας εμφανίζονται οι μέρες, οι ώρες και οι χώροι διεξαγωγής των μαθημάτων.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους του ΔΙΕΚ Κομοτηνής, όπως και συνίσταται η τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου όπου αυτό είναι εφικτό, η χρήση αντισηπτικού και ο καλός εξαερισμός των χώρων.

Για την προσέλευση στα μαθήματα  την Δευτέρα 21/02/2022 και κάθε ΤΡΙΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (όπως ίσχυε και τους προηγούμενους μήνες) όσοι καταρτιζόμενοι δεν είναι εμβολιασμένοι ή δε διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ, είναι απαραίτητο να επιδείξουν αρνητικό αποτέλεσμα PCR ή rapid test.  Σε περίπτωση που διαπιστώνεται θετικός/κή στο τέστ COVID-19 , θα πρέπει άμεσα να ενημερώσει το ΔΙΕΚ (τηλέφωνο και e-mail) για να εφαρμοστεί το προβλεπόμενο πρωτόκολλο.

ΜΟΝΟ για την πρώτη εβδομάδα το διαγνωστικό τεστ θα προσκομιστεί την Δευτέρα 21.02.2022 και μετά Πέμπτη 24.02.2022.

Η προσέλευση των καταρτιζόμενων και των εκπαιδευτών στο Δ.ΙΕΚ, θα επιτρέπεται εφόσον διαθέτουν την Αστυνομική Ταυτότητα τους και:

 • Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή
 • Πιστοποιητικό νόσησης ή
 • Βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου, 48 ωρών (rapid test ή PCR) που διενεργείται δύο (2) φορές την εβδομάδα με δαπάνη τους, και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης για τους καταρτιζόμενους και θα ελέγχονται πριν την είσοδό τους στις αίθουσες διδασκαλίας  (κατά προτίμηση σε φωτοτυπία ή και ηλεκτρονικάΜΑΖΙ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. .

Οι εκπαιδευτές/τριες του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά RAPID TEST κατά την προσέλευση τους στον κο Παπαδόπουλο κάθε ΤΡΙΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, εκτός από την πρώτη εβδομάδα που θα γίνεται την Δευτέρα 21.02.2022 και μετά Πέμπτη 24.02.2022 ή την ημέρα που θα έρθουν πρώτη φορά για μάθημα.

Για τους/τις καταρτιζόμενους/μενες που δεν θα συμμορφωθούν με τα παραπάνω, ΔΕΝ θα επιτρέπεται η είσοδος, ενώ για τους/τις εκπαιδευτές/τριες, θα αποτελεί αιτία καταγγελίας της σύμβασης τους.

Στους χώρους του Δ.ΙΕΚ εξακολουθούν να ισχύουν τα γενικά μέτρα προστασίας, με βασικότερο την υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

 

Σε συνέχεια της δημοσίευσης της υπ. αριθ. 160259/Κ5/15-12-2021 Απόφασης με θέμα «Κανονισμός Λειτουργίας Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας (Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.&Ν) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» (Β ́/5837), διευκρινίζεται ότι:

 • καταρτιζόμενοι οι οποίοι έχουν ξεκινήσει την πρακτική τους άσκηση πριν την έναρξη ισχύος του νέου Κανονισμού Λειτουργίας (δηλαδή κατά την έναρξη του εαρινού εξαμήνου κατάρτισης 2022), συνεχίζουν και ολοκληρώνουν την πρακτική τους άσκηση υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που ίσχυαν
 • σε περίπτωση διακοπής και  επανέναρξης της πρακτικής μετά την έναρξη ισχύος του νέου Κανονισμού Λειτουργίας (160259/Κ5/15-12-2021/Β ́/5837), εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 1 παρ.7 για τη διενέργεια πρακτικής άσκησης.

Ανακοινώνονται τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2021B.

Οι καταρτιζόμενοι των οποιων η φοίτηση χαρακτηρίζεται ΕΠΙΤΥΧΗΣ, υποχρεούνται σύμφωνα με τον Νέο Κανονισμό Λειτουργίας των ΔΙΕΚ να αποστείλουν με email την αίτηση επανεγγραφής τους για το επόμενο εξάμηνο που βρίσκεται ΕΔΩ, από 11 - 15/02/2022 στο email του ΔΙΕΚ: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Οι καταρτιζόμενοι που η φοίτηση τους χαρακτηρίζεται ΕΠΙΤΥΧΗΣ-ΜΕΤΑΦΟΡΑ έχουν κοπεί σε ένα (1) μόνο μάθημα και έχουν δικαίωμα επανεξέτασης στο μάθημα αυτό. Για την επανεξέταση υποχρεούνται να βρίσκονται στο ΔΙΕΚ την Παρασκευή 11/02/2022 και ώρα 14:45.

Οι καταρτιζόμενοι που η φοίτηση τους χαρακτηρίζεται ΑΝΕΠΙΤΥΧΗΣ-ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ υποχρεούνται σε επαναπαρακολούθηση των μαθημάτων που έχουν κοπεί και κατοχυρώνουν μόνο τα περασμένα.

Οι καταρτιζόμενοι που η φοίτηση τους χαρακτηρίζεται ΑΝΕΠΙΤΥΧΗΣ πρέπει να επαναλάβουν τη φοίτηση τους στο εξάμηνο.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ

 

**Για την έναρξη των μαθημάτων παρακαλούμε να παρακολουθείτε καθημερινά τις ανακοινώσεις

Ακολουθώντας τις οδηγίες της ΓΓΕΕΚΔΒΜ&Ν, σας ενημερώνουμε πως:

 • Οι διαδικασίες κατάρτισης του χειμερινού εξαμήνου 2021Β αναμένεται να ολοκληρωθούν ως την ΔΕΥΤΕΡΑ 14/02/2022
 • Το ΠΡΟΤΥΠΟ ωρολόγιο πρόγραμμα του εαρινού εξαμήνου 2022Α έχει ήδη ανακοινωθεί και βρίσκεται ΕΔΩ
 • Η δήλωση μαθημάτων από τους εκπαιδευτές θα πραγματοποιηθεί ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 07/2/2022 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 09/2/2022
 • Η ανάρτηση των αξιολογικών πινάκων εκπαιδευτών ανά μάθημα θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 10/2/2022
 • Η ανάθεση των μαθημάτων στους εκπαιδευτές θα ολοκληρωθεί ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/2/2022 ΕΩΣ ΤΡΙΤΗ 15/2/2022

Για την έναρξη των μαθημάτων και το ωρολόγιο πρόγραμμα της κατάρτισης θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση.