Mε χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση κοινοποιούμε την ολοκλήρωση της δράσης της ειδικότητας του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής «Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου Γ΄ εξαμήνου» που πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2021, στο χώρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παράρτημα Κομοτηνής. Στόχος ήταν οι καταρτιζόμενοι μας, να επισκεφθούν το σημείο εκπαίδευσης και να παρακολουθήσουν από κοντά επίδειξη απεγκλωβισμού από έμπειρους διασώστες, έτσι ώστε να αποκομίσουν όλα τα εκπαιδευτικά οφέλη από μια τέτοια δράση. Τους σπουδαστές μας συνόδευσαν οι εκπαιδεύτριες του ΔΙΕΚ Κομοτηνής, κα Ανανιάδου Ευθυμία και κα Μουσταφά Νεζλιχάν.

Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε τον κο. Ιμανιμίδη Κ., εκπρόσωπο του Ε.Ε.Σ -Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής και  επικεφαλής των εθελοντών διασωστών, για την πολύτιμη συνεργασία του.

Το Δ.Ι.Ε.Κ Κομοτηνής έχει εκφράσει την ενθάρρυνση τέτοιων δράσεων και υποστηρίζει αμέριστα τη συνέχειά τους στο μέλλον. 

   

 

Τύπος 1, 2

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης σχετικά με τις μετακινήσεις των καταρτιζόμενων με τα ΜΜΜ, σας ενημερώνουμε πως για τη χορήγηση μειωμένου κομίστρου πέραν της 30/11/2021, θα συνεχίσουν να γίνονται δεκτές από τους φορείς οι  βεβαιώσεις φοίτησης.

Για την ταυτοποίηση των καταρτιζόμενων, είναι απαραίτητη εκτός από τη βεβαίωση φοίτησης, και η Αστυνομική τους Ταυτότητα/Διαβατήριο.

25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου), το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής, ο Δήμος Κομοτηνής, η Κοιν.Σ.Επ. Θράκης Κίνητρο, η Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α. Κομοτηνής, η Διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών Δήμου Κομοτηνής, με το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας και Ισότητας των Φύλων, με το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Κομοτηνής,η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης, η ΧΕΝ Κομοτηνής, η Ελληνική Αστυνομία/Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας, το ΚΕΘΕΑ Κιβωτός, η Λέσχη Φιλαναγνωσίας Κομοτηνής, το Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής (ΚΕΘΙ), ο ΓΑΣ Κομοτηνή, η Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής, το ΔΙΕΚ Κομοτηνής, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής και ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής συνεργάζονται και διοργανώνουν πλήθος δράσεων κατά της ΒΙΑΣ υπέρ των ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

Φέτος,η Κομοτηνή, αφιερώνει 144 ώρες κατά της ΒΙΑΣ υπέρ των ΓΥΝΑΙΚΩΝ, και νέοι της πόλης μας, μαθητές, φοιτητές, επιστήμονες, επαγγελματίες, εκπρόσωποι φορέων, αθλητές, καλλιτέχνες, ενώνουν τις φωνές τους για σκοπό καλό και με στόχο κοινό!

H επίσημη εφαρμογή των ευρωπαϊκών ψηφιακών πιστοποιητικών COVID (EU Digital Covid Certificate) και εθνικών βεβαιώσεων COVID (για εμβόλια ΚΑΙ tests) δίνουν τη δυνατότητα σάρωσης, ελέγχου και αποθήκευσής τους.

Από την Παρασκευή 12/11/2021 ο έλεγχος των πιστοποιητικών κάθε Τρίτη και Παρασκευή, θα διενεργείται μέσω της εφαρμογής CovidFreeGR Wallet και δεν θα είναι απαραίτητη η προσκόμιση των τεστ σε έντυπη μορφή.

Την εφαρμογή για smart phone μπορείτε να την κατεβάσετε για λογισμικό iOS και Android από τα παρακάτω λινκ:

 

Σύμφωνα με την K5/97484/05-08-21 (ΦΕΚ 3938/Β΄/26-8-2021) Κοινή Υπουργική Απόφαση και την εγκύκλιο του ΕΦΚΑ με αρ.: 51 (359893/20-09-21) και όπως αναφέρεται στην παρ. 5 της εν λόγω εγκυκλίου:

 

Οι νέες διατάξεις αφορούν τις ειδικές συμβάσεις πρακτικής άσκησης με ΙΕΚ, οι οποίες:

  • Υπογράφονται από την 26/08/2021 και μετά ή
  • Έχουν υπογραφεί σε προγενέστερο χρόνο με το παλαιό καθεστώς και συνεχίζονται μετά την 26/8/2021.

 

Στην περίπτωση αυτή - που η σύμβαση έχει καταρτιστεί πριν τις 26/08/2021 και συνεχίζει - η μεταφορά της αρμοδιότητας στην υποβολή Α.Π.Δ. και η καταβολή των εισφορών από τους Φορείς/Πρόσωπα που παρέχουν την άσκηση, θα εφαρμοστεί από την 01/09/2021 και μετά.

 

Επομένως για όλους τους πρακτικά ασκούμενους, η υποχρέωση ασφάλισης βαρύνει από 1/9/2021 τους Φορείς/Πρόσωπα που παρέχουν την άσκηση.