Ενημερώνουμε, τους/τις καταρτιζόμενους/μενες και τους/τις εκπαιδευτές/τριες του ΔΙΕΚ Κομοτηνής οτι:

Το νέο εξάμηνο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 21/2/2022 στις 15:00.

 Στο Πρόγραμμα Τρέχουσας εβδομάδας εμφανίζονται οι μέρες, οι ώρες και οι χώροι διεξαγωγής των μαθημάτων.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους του ΔΙΕΚ Κομοτηνής, όπως και συνίσταται η τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου όπου αυτό είναι εφικτό, η χρήση αντισηπτικού και ο καλός εξαερισμός των χώρων.

Για την προσέλευση στα μαθήματα  την Δευτέρα 21/02/2022 και κάθε ΤΡΙΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (όπως ίσχυε και τους προηγούμενους μήνες) όσοι καταρτιζόμενοι δεν είναι εμβολιασμένοι ή δε διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ, είναι απαραίτητο να επιδείξουν αρνητικό αποτέλεσμα PCR ή rapid test.  Σε περίπτωση που διαπιστώνεται θετικός/κή στο τέστ COVID-19 , θα πρέπει άμεσα να ενημερώσει το ΔΙΕΚ (τηλέφωνο και e-mail) για να εφαρμοστεί το προβλεπόμενο πρωτόκολλο.

ΜΟΝΟ για την πρώτη εβδομάδα το διαγνωστικό τεστ θα προσκομιστεί την Δευτέρα 21.02.2022 και μετά Πέμπτη 24.02.2022.

Η προσέλευση των καταρτιζόμενων και των εκπαιδευτών στο Δ.ΙΕΚ, θα επιτρέπεται εφόσον διαθέτουν την Αστυνομική Ταυτότητα τους και:

 • Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή
 • Πιστοποιητικό νόσησης ή
 • Βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου, 48 ωρών (rapid test ή PCR) που διενεργείται δύο (2) φορές την εβδομάδα με δαπάνη τους, και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης για τους καταρτιζόμενους και θα ελέγχονται πριν την είσοδό τους στις αίθουσες διδασκαλίας  (κατά προτίμηση σε φωτοτυπία ή και ηλεκτρονικάΜΑΖΙ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. .

Οι εκπαιδευτές/τριες του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά RAPID TEST κατά την προσέλευση τους στον κο Παπαδόπουλο κάθε ΤΡΙΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, εκτός από την πρώτη εβδομάδα που θα γίνεται την Δευτέρα 21.02.2022 και μετά Πέμπτη 24.02.2022 ή την ημέρα που θα έρθουν πρώτη φορά για μάθημα.

Για τους/τις καταρτιζόμενους/μενες που δεν θα συμμορφωθούν με τα παραπάνω, ΔΕΝ θα επιτρέπεται η είσοδος, ενώ για τους/τις εκπαιδευτές/τριες, θα αποτελεί αιτία καταγγελίας της σύμβασης τους.

Στους χώρους του Δ.ΙΕΚ εξακολουθούν να ισχύουν τα γενικά μέτρα προστασίας, με βασικότερο την υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

 

Επίσης, ισχύουν τα παρακάτω στις εξής περιπτώσεις:

 1. Με Επιβεβαιωμένη λοίμωξη από COVID-19 – Απομόνωση :
 • Παραμονή σε απομόνωση επί πέντε (5) ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα. Η ημέρα λήψης του θετικού test θεωρείται ως ημέρα 0 και ακολουθούν οι πέντε (5) ημέρες απομόνωσης.
 • Μετά την πάροδο πέντε (5) ημερών απομόνωσης και εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, διακοπή απομόνωσης. Εάν ο πυρετός συνεχίζει, παράταση της απομόνωσης εντός οικίας μέχρις πλήρους υποχώρησης του πυρετού.
 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε (5) ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.
 1. Που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα – Καραντίνα :

2α. Για άτομα εμβολιασμένα και με ενισχυτική δόση ή άτομα εμβολιασμένα με 2 δόσεις τους τελευταίους 6 μήνες ή με μία δόση του εμβολίου Johnson & Johnson τους τελευταίους 2 μήνες :

 • Χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για δέκα (10) ημέρες και διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου (PCR ή rapid test) την 5η ημέρα από την έκθεση.

Για άτομα εμβολιασμένα με 2 δόσεις πάνω από 6 μήνες χωρίς ενισχυτική δόση ή με μία δόση του εμβολίου Johnson & Johnson πάνω από 2 μήνες χωρίς ενισχυτική δόση ή ανεμβολίαστους :

 • Παραμονή στο σπίτι για πέντε (5) ημέρες και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα. Την 5η ημέρα διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου (PCR ή rapid test).- Μετά την 5η ημέρα, χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε (5) ημέρες.
 • Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ή θετικού εργαστηριακού ελέγχου (RAPID TEST), τα άτομα της κατηγορίας 2 (Καραντίνα) μεταπίπτουν στην κατηγορία 1 (Απομόνωση) και εφαρμόζουν τις αντίστοιχες οδηγίες.

Από τις 8/2/2022, όσοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης (στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων), θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι ΜΟΝΟ εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση.

 

Τέλος, παρακαλείσθε να ενημερωθείτε για το ΝΕΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (έχει ήδη αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα μας) ΕΔΩ.

 

                                                                                                   Καλό εξάμηνο κατάρτισης!!!!