Ολοκληρώνοντας το χειμερινό εξάμηνο 2021Β, λίγο πριν τις τελικές εξετάσεις και συγκεκριμένα την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022, η ειδικότητα : «Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου» Α’ ΄και Γ’΄ εξαμήνου» στις εγκαταστάσεις του ΔΙΕΚ Κομοτηνής, είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στις διαδικασίες χρήση – ένδυσης και αφαίρεσης στολών CAT III Type 3-4-5.

Μια εκπαίδευση που βρίσκει καθημερινή εφαρμογή πλέον σε όλα τα περιστατικά covid -19 αλλά και CBRN-E.

Η εν λόγω εκπαίδευση έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος «Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα» και αποτέλεσε μια ιδιαίτερα ξεχωριστή εμπειρία των σπουδαστών του ΔΙΕΚ Κομοτηνής. Το ενδιαφέρον τους ήταν πραγματικά αξιοσημείωτο αφού είχαν τη δυνατότητα εκτός από την θεωρητική εκπαίδευση να εργαστούν και πρακτικά σε όλα τα υλικά. 

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε κάτω από την καθοδήγηση της Εκπαιδεύτριας του ΔΙΕΚ κας Ανανιάδου Ευθ. και την παρουσία της Διευθύντριας του ΔΙΕΚ Κομοτηνής κας Καζάκου Αιμ.

 

Με χαρά κοινοποιούμε την ολοκλήρωση της δράσης - επίσκεψης των καταρτιζόμενων της ειδικότητας: «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας- Σεφ» Γ’ εξαμήνου στα πλαίσια του μαθήματος Τέχνη Μαγειρικής ΙΙΙ με επικεφαλής την εκπαιδεύτρια κα Σταυρίδου Αγγελική στο εστιατόριο «Ιχθυόσκαλα». Ένα καλαίσθητο χώρο επί της οδού Μεραρχίας Σερρών, στην δυτική έξοδο της Κομοτηνής προς Ξάνθη, που δικαίως αποτελεί κορυφαίο γευστικό προορισμό.

Οι καταρτιζόμενοί μας ξεναγήθηκαν στο χώρο των εγκαταστάσεων από τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου, τους executive chef Άκη Παρτσιά και Μαρία Πανέρη και παρακολούθησαν την παρασκευή σούσι και άλλων εξωτικών γεύσεων της Ασιατικής κουζίνας.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κο. Πάρτσια και την κα. Πανέρη για τη φιλοξενία και τις πολύτιμες συμβουλές τους σε όλους τους σπουδαστές μας.

Ευχόμαστε στο μέλλον να υπάρξουν κι άλλες αξιόλογες δράσεις.

             

Mε χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση κοινοποιούμε την ολοκλήρωση της δράσης της ειδικότητας του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής «Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου Γ΄ εξαμήνου» που πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2021, στο χώρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παράρτημα Κομοτηνής. Στόχος ήταν οι καταρτιζόμενοι μας, να επισκεφθούν το σημείο εκπαίδευσης και να παρακολουθήσουν από κοντά επίδειξη απεγκλωβισμού από έμπειρους διασώστες, έτσι ώστε να αποκομίσουν όλα τα εκπαιδευτικά οφέλη από μια τέτοια δράση. Τους σπουδαστές μας συνόδευσαν οι εκπαιδεύτριες του ΔΙΕΚ Κομοτηνής, κα Ανανιάδου Ευθυμία και κα Μουσταφά Νεζλιχάν.

Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε τον κο. Ιμανιμίδη Κ., εκπρόσωπο του Ε.Ε.Σ -Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής και  επικεφαλής των εθελοντών διασωστών, για την πολύτιμη συνεργασία του.

Το Δ.Ι.Ε.Κ Κομοτηνής έχει εκφράσει την ενθάρρυνση τέτοιων δράσεων και υποστηρίζει αμέριστα τη συνέχειά τους στο μέλλον. 

   

 

Τύπος 1, 2

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 στο χώρο του Δ.ΙΕ.Κ Κομοτηνής η δράση της εταιρείας Aegeo Spa, με τη συμμετοχή εκπροσώπων - ειδικών στον τομέα της ευεξίας από και υπό την επίβλεψη της κυρίας Σακελλαρίου Αικατερίνης, εκπαιδεύτριας του Δ.Ι.Ε.Κ στις ειδικότητες ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ- ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ Α’ και Γ’ εξαμήνου. Η εταιρεία παρείχε την ευκαιρία στους καταρτιζόμενους  μας να συμμετέχουν ενεργά και να ενημερωθούν στα τρέχοντα ζητήματα του τομέα τους καθώς και να έρθουν σε επαφή με την αγορά εργασίας αφού η εταιρεία, ανταποκρινόμενη θετικά κοινοποίησε σχετικά την πρόθεση πρόσληψης προσωπικού στην ειδικότητα που εκπροσωπεί.

Δηλώνουμε τη μεγάλη μας εκτίμηση στην διοργανώτρια εταιρεία και την υπεύθυνη επισφράγισης της συνεργασίας μας, κυρία Ιωάννα Μαυρίδου ΗR Manager της εταιρείας και ευχαριστούμε τον εκπαιδευτή του ΔΙΕΚ κύριο Τσέτσο Χρήστο-Άγγελο και τους εκπαιδευόμενους της ειδικότητας ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF) που εμπλούτισαν τη δράση με την παρασκευή εδεσμάτων σε μπουφέ υποδοχής.

Δηλώνουμε πάντα παρόντες και πρόθυμοι να υποστηρίξουμε σχετικές δράσεις ενίσχυσης του εκπαιδευτικού μας έργου.

 

Στα πλαίσια της επίσημης συνεργασίας του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση της δράσης που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΔΙΕΚ στις 24 και 25  Νοεμβρίου 2021, με τις διαλέξεις του Δρ. Ασημακόπουλου Κωνσταντίνου, Αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού. Κατά τη διάλεξη - παρουσίαση του, ενθαρρύνθηκε η ενεργή συμμετοχή των καταρτιζόμενων των ειδικοτήτων ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Α' Εξάμ., ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ στον τομέα της Υγείας Α' & Γ' εξαμ., ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ Γ' εξαμ. και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (V.I.C.T. TRAVEL) Α' Εξαμ., τόσο μέσω της ανταλλαγής απόψεων όσο και με την συζήτηση για την παρουσίαση σχετικών εργασιών στο Διεθνές Συνέδριο του Τμήματος υπό την επίβλεψη των υπεύθυνων εκπαιδευτών του ΔΙΕΚ κυρίας Μπενάζη Χρυσής, κυρίου Καρίπογλου Γεώργιου και του κυρίου Κυρατζόγλου Αριστείδη.

Από τη πλευρά μας ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη και υποσχόμαστε τη συνέχεια τέτοιων δράσεων στο άμεσο μέλλον.